Cuma , 17 Nisan 2026

BÜLENT ERSOY’DAN İLK DARBE YORUMU

Bülent Ersoy, önceki akşam Nişantaşı’nda soruları yanıtladı.

Darbe girişimiyle ilgili de konuşan sanatçı, şöyle dedi:

“Olaylar sonrası hem halkımız hem de siyasiler çok itidalli davrandı, onları kutluyorum. Asker de bizim, polis de bizim. Çocuklarımıza sahip çıkmamız lazım.”

1980 darbesinde yasak nedeniyle tam 8 yıl sahnelerden uzak kalan Bülent Ersoy, yaşadıklarını şöyle anlatmıştı:
“Sandalyede oturup, ayağa kalkmadan şarkı söyleyeceksin. Otursam ne oluyor? Ben yine Bülent Ersoy’um. Bana eziyet ettiği o 8 seneden sonra iade-i itibarımı elde ettim.

Ersoy sözlerine şöyle devam etmişti: “Bu diktatörlük değil de nedir? Allah bunu affeder mi? Allahü Teala ona dünyada yaşarken cehennemi yaşattı.İtibarı elinden alındı. Derseniz ki bir kul olarak hakkınızı helal ediyor musunuz? Hiç düşünmeden, asla, asla hakkımı helal etmiyorum. Kendisine de şefaat dilemiyorum”

1980 Darbesinde Ne Olmuştu?

Ağustos 1980’de İzmir Fuarı’nda seyircilerden gelen tezahürat sonrası göğüslerini açınca İzmir Cumhuriyet Savcılığı, hakkında soruşturma açtı.

Bülent Ersoy, Eylül 1980’de Kordon’daki evinde bir hâkime hakaret edince tutuklanarak Buca Cezaevi’nde 45 gün hapis yattı. 12 Eylül darbesi sonrası Haziran 1981’de diğer transseksüel sanatçılarla birlikte sahne yasağı aldı. 8 yıl süren sahne yasağı 8 Ocak 1988 tarihinde kaldırıldı.

 

Kaynak: Hürriyet

Buna da bakın

RECEP ÖZDAŞ YAZDI: AFTER SUN, CALL ME BY YOUR NAME’E BİN ÇEKER, NİYE Mİ?

After Sun, Call Me By Your Name‘ e bin çeker. Niye mi?   Çünkü film hatırlamak …