Salı , 13 Mayıs 2025

“PARAMPARÇA” DİZİSİ KADROSUNDAN ÇIKARTILAN AYTA SÖZERİ İÇİN İMZA KAMPANYASI

LGBTİ dünyasını sinema ve televizyon alanında temsil eden en önemli trans isimlerin başında gelen Ayta Sözeri’yi “Nezaket” rolünde Star TV’nin sevilen dizisi Paramparça’da yer almaktaydı.

Dizinin yaz tatiline girmesinin ardından yeni sezon çekimleri başlamak üzereyken Ayta Sözeri, yaptığı paylaşımda Paramparça dizisinin kadrosundan çıkarıldığını beyan etti.

GZone’un görüştüğü Sözeri, dizideki rolüne son verilmesinin “transfobi” ile alakalı olduğunu düşünmediğini, öyle olsa kaç bölümdür dizide yer almasının mümkün olmayacağının altını çizdi.

Transfobi ile alakalı olsun ya da olmasın Ayta Sözeri’nin TV ekranlarında yer almıyor olmasının, LGBT görünürlüğünü de azaltacağı konusunda tepki gösteren LGBT bireyler Ayta Sözeri’nin diziye geri alınması için change.org’da bir imza kampanyası başlattı.

Bu imza kampanyasına BURADAN ulaşabilirsiniz.

 

Buna da bakın

TUĞBA BADAL YAZDI: BİZ SİZİN DERDİNİZİ DE, DEVRİNİZİ DE MÜZİKLE SİLKELEYECEĞİZ!

Halk arasında bir laf vardır, derdini diye başlar. Bildiniz! Bize dert oldunuz ama biz sizin …