Çarşamba , 29 Nisan 2026

BU DA OLDU: EŞCİNSEL AKBABA ÇİFT YUMURTAYI EVLAT EDİNDİ

Almanya’da bir hayvanat bahçesindeki eşcinsel akbaba çift, terk edilmiş bir yumurtayı evlat edindi ve kendi inşa ettikleri yuvada saklamaya başladı.

Hayvanat bahçesi görevlileri, Lisa isimli akbabanın yumurtasını bir ağacın altına bıraktığını ve kuluçkaya yatmadığını belirtti. Yumurta önce görevliler tarafından bir ısıtıcıya alındı, ardından erkek akbaba çift -Isis ve Nordhorn-  kuluçkaya kendiliğinden yatmaya karar verdi.

Yumurtanın biyolojik ebeveyni bilinmezken, döllenip döllenmediği de kesin değil.

Eşcinsel akbaba çift, Almanya’da bu ay içindeki ikinci eşcinsel kuş çifti olarak gündeme geldi. Birkaç gün önce Alman basınının gündeminde, eşcinsel penguen çift Stan ve Olli bulunuyordu.

GALERİ: HAYVANLAR ALEMİNİN 10 BİSEKSÜEL ÜYESİ için TIKLAYIN

HAYVANLAR ALEMİNDE EŞCİNSELLİK için TIKLAYIN

 

 

Kaynak: Sol Haber Portalı

Buna da bakın

TARİHÇİLERİN GÖSTERMEYİ “ATLADIKLARI”: İŞTE FOTOĞRAFLARLA 1850-1951 ARASINDAN EŞCİNSEL ÇİFTLER

-BU HABERİ VİDEOLU OLARAK İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN- LGBT History Month için araştırma yapan Amerikalı Hugh …