Salı , 21 Nisan 2026

EŞCİNSEL ÇİFT, ”ARTIK TRUMP’IN ÜLKESİNDE YAŞIYORSUNUZ” SLOGANI EŞLİĞİNDE DAYAK YEDİ

ABD’nin Florida eyaletine bağlı Key West adası, geçtiğimiz gün eşcinsel şiddetine ev sahipliği yaptı. Ada sakini bir eşcinsel çift, ”Artık Donald Trump’ın ülkesinde yaşıyorsunuz” diye bağıran bir yerel turistin saldırısına uğradı.

Saldırıya uğrayan eşcinsel bireylerden Kevin Paul Taylor’ın sosyal medya üzerinden yayınlamasıyla ortaya çıkan saldırıda can kaybı olmadığı açıklanırken, eşcinsel çiftin yemek yedikleri bir lokantadan evlerine bisiklet sürerek giderken, bir turistin motorsikletiyle önlerini kestiği ve saldırdığı ortaya çıktı.

Trump yandaşı olan saldırganın eşcinsel çifte, ”Artık Donald Trump’ın ülkesinde yaşıyorsunuz, ayağınızı denk alın. Artık i…liğiniz bu topraklarda kabul edilmeyecek” sözleriyle bağırdığı ve saldırdığı söylendi.

Olaydan sonra bir açıklama yapan Florida polisi, saldırganın tutuklandığını açıklarken, birçok LGBT aktivistin Donald Trump’ın başkanlık koltuğuna geçmesinden sonra ülkede homofobik saldırıların arttığını ve Beyaz Saray’ın bu konu ile ilgili acilen bir önlem alması gerektiğini savunan bir ortak mektup yazdığı söylendi.

 

Buna da bakın

TARİHÇİLERİN GÖSTERMEYİ “ATLADIKLARI”: İŞTE FOTOĞRAFLARLA 1850-1951 ARASINDAN EŞCİNSEL ÇİFTLER

-BU HABERİ VİDEOLU OLARAK İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN- LGBT History Month için araştırma yapan Amerikalı Hugh …