30 Ocak’ta yürürlüğe giren yeni bir kanun düzenlemesiyle, Norveç Kilisesi eşcinsellere dini evlilik töreni yapmaya resmi olarak izin verdi.
Kilise kurulu tarafından oylanan ve onaylanan yeni kanun önerisi sayesinde Norveç Kilisesi cemaatine üye eşcinsel çiftler artık Kilise tarafından dini onayı olan evlilik töreni eşliğinde dünya evine girebilecek. Kilise kurulunun 112 üyesi arasında oylanıp, 89 onay oyuyla onaylanan yeni kanun sayesinde Norveç Kilisesi dini olarak da eşcinselliği kabul etmiş oldu.
Yaptıkları açıklamayla duyurulan ve ülke LGBT topluluğu tarafından büyük sevinç ile karşılanan yeni düzenleme ile evlilik metnindeki ”Gelin” ve ”Damat” kelimelerini de cinsiyetsizleştireceklerini duyuran Norveç Kilisesi yetkilileri, oylama sonucu sonrasında Kilise mensubu rahip Oyvind Bard Benestad’ın görevinden istifa ettiğini açıkladı.
GZONE Türkiye’nin En Sevilen Kuir İçerik ve Eğlence Markası