Çarşamba , 10 Haziran 2026

KOSTA RİKA EVLİLİK EŞİTLİĞİNİ ONAYLAYAN 29. ÜLKE OLDU

Kosta Rika’da eşcinsellerin evlenmesi yasal hale geldi. Konuyla ilgili yargı kararı önceki gece yarısı yürürlüğe girdi. Daha önce yapılması planlanan kutlamalar ise koronavirüs pandemisi nedeniyle iptal edildi.

İlk evlilik iki kadın arasında misafirlerin katılımı olmaksızın sanal ortamda yapılacak ve tören devlet televizyonundan canlı yayınlanacak.

DW Türkçe’nin haberine göre, Kosta Rika Devlet Başkanı Carlos Alvarado televizyonda yaptığı konuşmada, “Amacımız ayrımcılığın tüm biçimleriyle mücadele etmek” ifadelerini kullandı.

ORTA AMERİKA’DA İLK ÜLKE

Kosta Rika Amerika kıtasında eşcinsel evlilikleri tanıyan sekizinci ve Katolik Hristiyanlığın güçlü olduğu Orta Amerika’da ilk ülke oldu. Dünyada eşcinsel evlilikleri yasal hale getiren ülke sayısı da böylece 29’a yükseldi.

Kaynak: Cumhuriyet

Buna da bakın

İŞTE 2021 FİLMEKİMİ’NİN KUİR FİLMLERİ

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 20. kez düzenlenen Filmekimi 8-17 Ekim’de İstanbul ile Ankara …