İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası, geçtiğimiz günlerde LGBTİ Onur Yürüyüşü’nü tehdit eden ve “yürütmeyiz” diyen Alperen Ocakları ve bu grubun başkanı Kürşat Mican’ı yeniden dava edeceklerini açıkladı. Geçen seneki tehditi yüzünden Mayıs ayında davası görülen Mican duruşmaya gelmemiş, bir sonrakine zorla getirilmesine karar verilmişti.
İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası’nın konuyla ilgili açıklaması şöyle:
İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi olarak Alperenler’den tekrar Davacıyız!
Alışın Gitmiyoruz, Nefrete Teslim Olmuyoruz
Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da LGBTİ+ ve Trans Onur Yürüyüşleri’ni tehdit eden Alperen Ocakları hakkında bir kez daha suç duyurusunda bulunuyoruz.
Yeni bir açıklama yaparak “Devlet eğer müsaade ederse biz müsaade etmeyeceğiz, biz yürütmeyeceğiz.” diyen Kürşat Mican ve Alperen Ocakları hakkında bir kez daha “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” nedeniyle suç duyurusunda bulunacağız.
Mican hakkında açtığımız geçen yılki suç duyurusuna karşılık 18 Mayıs Perşembe günü, Kartal Adliyesi 44. Asliye Ceza Mahkemesi’nde, görülen davada Mican duruşmaya gelmemiş, bir sonrakine zorla getirilmesine karar verilmişti.
Suç duyurumuzun ayrıntılarını en kısü süre içinde sayfalarımızdan paylaşacağız.
LGBTİ+’ların varoluşuna yönelik yapılan tehdit ve saldırılara karşı sizi hep birlikte ses çıkarmaya çağırıyoruz.
Sokakları terk etmiyoruz, 25 Haziran Pazar günü Onur Yürüyüşü’nde buluşuyoruz!

GZONE Türkiye’nin En Sevilen Kuir İçerik ve Eğlence Markası