10 Şubat’ta ülkemizde de gösterime giren yeni “Lego Batman” filmine bazı muhafazakar Hristiyan gruplar tarafından eşcinsellik propagandası(!) yaptığı gerekçesiyle savaş açıldı.
Pink News’un haberine göre, son dönemde çocukların en sevdiği kahramanlardan biri olan “Lego Batman”in son filmi Life Site News isimli bağnaz web sitesi tarafından yaylım ateşine tutuldu. Gerici web sitesi, Will Arnett’in seslendirdiği ana karakterin olduğu bu filmi, iki erkeğin evlat edindiği yetim çocuk, penis şakaları ve homoerotik göndermelerin olduğunu öne sürerek kıyasıya eleştirdi ve ailelere çocuklarını bu filme göndermemelerini salık verdi.
John-Henry Westen isimli site editörünün bahsettiği “iki erkeğin evlat edindiği yetim çocuk” konusu ise filmdeki Robin karakterinin hem Bruce Wayne hem de Batman’i babası sanması ancak ikisinin aynı kişi olduğunu bilmemesinden kaynaklanıyor.
Animasyon filmlere yöneltilen bu suçlamalar ilk kez gerçekleşmiyor. Frozen-Karlar Ülkesi filmi de bir Mormon grup tarafından yine benzer sebepler yüzünden hedef alınmıştı.
GZONE Türkiye’nin En Sevilen Kuir İçerik ve Eğlence Markası