Pazartesi , 20 Nisan 2026

OSCAR AND THE WOLF: ”YENİ ALBÜME ÇOK AZ KALDI”

Son zamanların hakkında en çok konuşulan  gruplarından Oscar And The Wolf’un solisti Max Colombie, İstanbul konseri öncesi, Hürriyet Gazetesi’nden Hikmet Demirkol’a konuştu. İşte Demirkol’un ağızından Oscar And The Wolf söyleşisi:

En son geçtiğimiz Temmuz ayında yeni single çalışmanız ‘The Game’i yayınladınız. Bildiğim kadarıyla yeni albüm için çalışmalara başladınız, bir tarih almak mümkün mü yeni albüm için?
2017 senesi bu anlamda önemli bir yıl olacak. Şu an yeni şarkılar üzerinde çalışıyorum, albümü Eylül gibi yayınlamak istiyorum ama bu konularda net konuşmak biraz zor.

Yeni albüm hakkında sizden biraz daha detay duymak isteriz. Stüdyodaki çalışmalarınızdan biraz daha bahseder misiniz? Turnedeyken yeni şarkı üretmek zor muydu?
Genelde yeni şarkıları stüdyoda yazıyorum. Stüdyoya öğlen 12’de girip akşam 9 gibi ya da gece 12 gibi çıkıyorum. Ciddi bir mesai halim var stüdyoda bu aralar. Şarkıları öncelikle basit halleriyle oluşturup kaydediyoruz, sonra üzerinde oynamalar yaparak daha da detaylı hale dönüştürüyoruz, albüm bitti diyene kadar bu hep böyle devam edecek.

Peki şarkı yazma süreciniz nasıl oluyor? Size ne şarkı yazdırır?
Genelde şarkıları yazarken bir konu seçiyorum kendime. Bu konu bazen kendiliğinden de geliyor ya da dikkatimi çeken bir durum da olabiliyor. Şarkıya odaklandığım anda, o durumu ben yaşamıyor olsam da hayal gücümde bir şeyler belirmeye başlıyor, bu anlamda hayal gücümün sınırsız olduğunu söyleyebilirim.

Şarkı yazarken bir konu hakkında düşününce hayal gücümde bir sürü şey canlanıyor dediniz, yazmak istemediğiniz bir konu var mı, şarkı üretmek istemem diyeceğiniz herhangi bir konu ya da duygu var mıdır?
Okul zamanım aklıma geliyor, sınavlar öncesindeki stresli halim, o dönemleri hiç de sevmezdim. Bu stres durumuna dair, bu duyguyla alakalı bir şarkı yazmak hiç istemezdim, bence çok gereksiz ve saçma bir ruh hali (Gülüyor).

Röportajın tamamını okumak için buraya tıklayın…

 

Buna da bakın

RECEP ÖZDAŞ YAZDI: AFTER SUN, CALL ME BY YOUR NAME’E BİN ÇEKER, NİYE Mİ?

After Sun, Call Me By Your Name‘ e bin çeker. Niye mi?   Çünkü film hatırlamak …