Emel Sayın ve Bülent Ersoy arasında son günlerde magazin gündeminde yaşanan gerginliğinin nedeni ortaya çıktı. Emel Sayın bundan 36 sene önce Bülent Ersoy’a transfobik bir gönderme yapmış.
Star TV’de yayınlanan “Duymayan Kalmasın” Deniz Akkaya, Seren Serengil ve Arto’ya canlı bağlantı yapan Ersoy, son günlerde Emel Sayın’la arasında olan laf atışmasının gerçek nedenini anlattı.
Bülent Ersoy şöyle konuştu: Ben yüksek sesle konuşurum, hakkımı ararım. Bu yüzden bana edepsiz de diyebilirler. Ancak asıl kibar kibar davranıp başkasına çanak tutanlardan korkacaksın. 1980 yılında bana sahne yasağı konmuşken ve savcılığa alındığımda, önceki senelerde 15.000 kişiye konser verdiğim İzmir Fuarı’ndaki gazinoda sahneye çıkamıyordum. O sene benim sahne alamadığım gazinoda Emel Sayın sahne almıştı. İzleyicilerin “Neden Bülent Ersoy yok?” sorularına ise “Bugün sahnede gerçek bir kadın izleyeceksiniz” şeklinde cevap vermiş. Buna çok üzülmüştüm. Konu buraya gelmeseydi bunu açıklamayacaktım ama geçmişte böyle bir durum yaşandı. İnsanları belden aşağısı ile değerlendirmemek lazım.
Emel Sayın’ın geçmiş yıllardaki transfobik açıklamalarla dolu bir gazete kupürü de bu iddiayı destekliyor.
GZONE Türkiye’nin En Sevilen Kuir İçerik ve Eğlence Markası