Cuma , 17 Nisan 2026

ÇEK CUMHURİYETİ’NDE LGBT BİREYLERİN ÇOCUK EVLAT EDİNMESİ İLE İLGİLİ BÜYÜK ADIM

Çek Cumhuriyeti’nde geçtiğimiz gün imzalanan yeni bir yasaya göre, sivil partnerlik yasasından faydalanan çiftlerde, partnerler üvey çocuklarını evlat edinebilecek. 

Radio Prag’ın haberine göre, bu kanun yenilenmesi LGBT bireylerin evlat edinmeleri konusunda güzel bir adım olarak algılanıyor. Genellikle LGBT bireylerin faydalandığı sivil partnerlik yasasına göre, partner taraflardan biri, bir diğerinin biyolojik çocuğu üzerinde hiç bir kanuni hakkı bulunmazken, yenilenen yasa sayesinde partnerler diledikleri tarktirde çocukları evlat edinebilir hale geldi.

İnsan Hakları Bakanı Jiří Dienstbier’ın bizzat duyurduğu yasa yenilenmesi, Çek Cumhuriyeti için insan hakları bakımından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bakan, yasa değişikliğini duyururken, ”Günlük hayatlarımızı oldukça rahatlatacak bir yenilik” cümlesiyle, yasanın etkisini açıkladı.

Buna da bakın

İŞTE 2021 FİLMEKİMİ’NİN KUİR FİLMLERİ

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 20. kez düzenlenen Filmekimi 8-17 Ekim’de İstanbul ile Ankara …