Stephen King’in 90’lı yıllarda iki bölümlük efsane bir dizi olmuş olan ”O” isimli romanı sinemaya adapte ediliyor.
Stephen King’in eşcinsel temalar da barındıran romanının beyaz perdeye adaptasyonunun iki farklı film olarak planlandığını duyuran yapım firması, filmde rol alacak isimler bir bir açıklıyor. İlk filmin ”Kaybedenler Kulübü” isimli ergen grubunun ”O”nu keşfetmesini, ikinci filmin ise birkaç yıl sonrasında, grubun ”O”yu imha etmek için tekrardan bir araya gelmelerini anlatacağı açıklanırken, ilk filmin çekim tarihi ise Temmuz 2016 olarak duyuruldu. Bol bol homoerotik sahneler barındıran iki filminde başrolüne Netflix dizisi ”Bloodline”ın yıldızı Owen Teague oturuyor.

”O” nun konusu nedir?
Kitap Derry’de yaşayan Bill Denbrough’un kardeşi George’un yağmurlu bir havada kayık yüzdürmesiyle başlar. Kayık bi kanalizasyon mazgalına düşer. George, orada palyaço kılığına girmiş biri tarafından kolu kopartılarak öldürülür. O 1700’lü yıllardan beri burada yaşayan insanları öldüren ve her 27 yılda bir uyanan bir yaratıktır. Milyonlarca yıl önce uzaydan gelmiş kendine bir barınak yapmış insanlar gelince kanalizasyonlara çekilmiştir. Bu yaratık insanların korktuğu şeylerin kılığına girer ve onları öldürür.
Gerçek şekli insan beyninin algılayacağı şekilde bir örümcektir ama turuncu ışıklardan oluşan ve ölüm ışıkları denilen insan beyninin alamayacağı bir şekli daha vardır. Bu yaratık her uyandığında felaketler doğurur, çocukları ve gençleri öldürür, homoseksüel cinayetler ve yangın gibi afetlere yol açar. KendilerineKaybedenler Kulübü adını takan yedi çocuk bu yaratığı fark eder ve peşine düşer. Ama O şehir kurulduğundan beri burada yaşadığı için aynı zamanda şehrin kendisidir ve şehrin geleceği için burada yaşayanlar yaratık uyandığında olan cinayetleri fark etmemiş gibi yaparlar.O‘nun kaplumbağa diye bir doğal düşmanı vardır, bu şey evreni kusup kabuğuna çekilmiştir.
O onun öldüğünü düşünmektedir. Kaybedenler KulübüO‘yu ininde yakalar ve 1958 ağustosunda onu yaralarlar. Çocuklar O‘nun öldüğünü varsayarak giderler ama olaylar tekrar başlarsa Derry’ye dönmek için söz verirler. Henry Bowers ve çetesi burada yaşayan çocukları tartaklayan bir gruptur. Grupta Henry Bowers önderliğinde Geğirti ve Victor Criss vardır. Aynı zamanda Patrick Hocsesster diye bir çocuk ara sıra onlara yardım eder; Patrick, Geğirti ve Victor sonradan O tarafından öldürülmüştür.
1985 yılında şehirde sadece Mike Hanlon kalmıştır; olaylar başladığında altı arkadaşını arar, Stan hariç hepsi gelir çünkü Stan intihar etmiştir. 6 arkadaş da Derry’de olanları ilk başta hatırlamazlar sonradan O hepsine şehirde tek tek farklı şekillerle görünür. O bu arada bir akıl hastanesinde kalan Henry’yi Derry’ye çağırır ve Kaybedenler Kulübü’nü öldürmesini ister, bunu kabul eden Henry şehre gelir, Mike’ı yaralar ama sonradan öldürülür. Kaybedenler Kulübü tekrar O‘nun inine girer, Bill chüd ayiniyle O‘yu yaralar ve sonra bütün grup O‘yu öldürür. Bill bu olaylar sırasında O‘nun maşa olarak kullandığı karısı Audra’yı katatonik halde alır ve Derry’de yaşamaya karar verir, romanın sonunda karısı uyanır ve biter.
GZONE Türkiye’nin En Sevilen Kuir İçerik ve Eğlence Markası