Rusya, St Petersburg’da yapılan eşcinsel film festivaline katılan yabancı diplomatları kınadı. Dış İşleri Bakanlığı Moskova’daki İngiliz büyükelçiliği çalışanlarının ‘Side by Side’ LGBTİ film festivalini destekelediğini açıkladı.
Dış İşleri Bakanlığı’nın açıklaması: “Diplomatik nedenlerle Moskova’da olan İngiliz Büyükelçiliği çalışanları, Rusya’nın geleneksel, ahlaki ve ailevi değerlerini bozma girişimine katılıyor, ve bu kabul edilemez.”
Gaystarnews’ün haberine göre St Petersburg eşcinsel propaganda yasasını getiren vekil Vitaly Milonov’un Dış İşleri Bakanlığı’na talepte bulunduğu söyleniyor. Bakanlık aynı zamanda Norveç ve İsveç konsolosluklarının, Avustralya ve Kanada büyükelçiliklerinin de festivalin bir parçası olduğunu vurguluyor.
Haber: Merve Engür
GZONE Türkiye’nin En Sevilen Kuir İçerik ve Eğlence Markası