Cumartesi , 25 Nisan 2026

VENEDİK’TE KUİR ASLAN ÖDÜLÜ KAZANAN “PRENS” İSTANBUL FİLM FESTİVALİ ŞUBAT SEÇKİSİNDE

İstanbul Film Festivali prömiyerlerini Tallinn, Venedik, Berlin, Manchester, Cannes, Sundance film festivallerinde yapmış, aralarında Filmekimi Galaları’ndan yapımların da yer aldığı 12 filmlik yeni seçkisiyle yine çevrimiçinde izleyiciyle buluşuyor ve şubat boyunca her hafta sonu üç farklı filmi gösterime açıyor.

Tüm filmler gece 21.00’de gösterime girecek ve 5’er gün boyunca gösterimde kalacak. Şubat ayı film seçkisinde, 2019’de Venedik Film Festivali’nde Kuir Aslan ödülünü kazanan “Prens” filmi de var.

Mario Cruz’un edebiyat çevrelerinde çok da bilinmeyen bir “ucuz roman”ından uyarlanan Prens , 70’lerin Şili’sinde sert bir hapishane ortamında geçiyor. Aklımıza ilk gelen görüntülerin aksine bu film daha çok Jean Genet’nin imgeleminden çıkan muhteşem Un Chant d’amour / Aşk Bir Şarkı tarzında, cinsel enerjiyle bezeli rüyamsı bir diyarı anımsatıyor. Yirmili yaşlarının başındaki Jaime, kontrolünü kaybettiği bir gecenin sonunda kendini hapishanede buluyor, sonrasına yaşça büyük bir adamın himayesine girerek şiddetle tutkunun iç içe olduğu bir dünya keşfediyor. Festivalde İnsan Hakları Yarışması’nda yer alan La llorona / Ağlayan Kadın ’da sanat yönetmeni olarak çalışan Sebastián Muñoz’un aşk-ölüm-zevk-acı arasında gidip gelen bu ilk yönetmenlik denemesi hayli cüretkâr. Usta oyuncu Alfredo Castro’nun başrollerden birinde yer aldığı filmin imgeleri zihninizde uzun zaman dolanacak.

27 Şubat’a erişime açılacak filme BURAYI TIKLAYARAK bilet alabilirsiniz.

Buna da bakın

RECEP ÖZDAŞ YAZDI: AFTER SUN, CALL ME BY YOUR NAME’E BİN ÇEKER, NİYE Mİ?

After Sun, Call Me By Your Name‘ e bin çeker. Niye mi?   Çünkü film hatırlamak …