Mısır’da ismi gizlenen bir doktor, eşcinsel arkadaşları arasında kurduğu Whatsapp grubu sebebiyle 12 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkemeye göre doktorun suçu ”Eşcinsel ilişkiyi yaymak”.
Kahire mahkemesi tarafından 12 ay hapis cezası alan doktorun ismi açıklanmazken, suçu şu şekilde özetlendi. ”Mahkum birey eşcinsel ilişkiyi yaymak ve eşcinsel ilişki yaşamak için kurduğu grup sebebiyle suçlu bulunmuştur”.
2013 yılında, askeri devrim sonrasında, Mısır’da 150 LGBTİ bireyin herhangi bir suçtan suçlu bulunarak cezaevine gönderildiğini açıklayan İngiliz basını, Mısır’da eşcinselliğin kanunen suç olmadığını da iddia ve raporlarına eklemesine rağman, Mısır LGBTİ dünyasından, polisin eşcinselleri avlamak için Grindr gibi eşcinsel arkadaşlık uygulamalarını kullandıkları bilgisi verilmekte.
GZONE Türkiye’nin En Sevilen Kuir İçerik ve Eğlence Markası