Geçtiğimiz Haziran ayında, Pulse isimli eşcinsel gece kulübüne yapılan saldırıdan sonra LGBT topluluğu olarak büyük yaralar alan ABD’nin Orlando kenti, bu hafta sonu yapılması öngörülen Onur Yürüyüşü’nü yaklaşan kasırga sebebiyle ertelemek zorunda kaldı.
Geçtiğimiz Haziran ayında şehirde yapılan saldırısı sebebiyle hayatlarını kaybeden 49 LGBT bireyin de anılması planlanan ve ülkenin 2016 yılındaki en kalabalık Onur Yürüyüşü olarak planlanan Orlando Pride, Haiti’de 9 kişinin hayatlarını kaybetmesine sebep olan kasırganın yönünü Florida’ya çevirmesi sebebiyle ertelendi.
Kasım ayına ertlendiği duyurulan Orlando Pride için bir açıklama yapan organizatörler, ”Artık çok daha büyük bir Onur Yürüyüşü organize etmek için, daha çok vaktimiz var.” açıklamasını yaptı.
GZONE Türkiye’nin En Sevilen Kuir İçerik ve Eğlence Markası
Bir yorum
Pingback: HRİSTİYAN YAZAR, FLORIDA'YI VURAN FIRTINADAN LGBT'Yİ SORUMLU TUTTU | GZone Magazine