Çarşamba , 11 Şubat 2026

BROMOSEKSÜEL Mİ? O DA NE ?

ABD’nin en çok okunan gazetelerinden ”The New York Times” yeni bir yaşam kavramını gözler önüne seriyor. ”Bromoseksüel” adı verilen bu kavram aslında eşcinsel arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi seven heteroseksüel erkeklere takılan yeni bir isim. 

Gazetenin geçtiğimiz gün yayınladığı özel bir makaleyle tanıttığı ”Bromoseksüel” kavramı, aslında yakın çevresinde eşcinsel erkekler bulunan ve onlarla ”kardeşçe” bir ilişkisi bulunan, yani vakit geçirmekten, partilemekten zevk alan, ancak asla cinsel birliktelik yaşamayan erkeklere verilen yeni bir isim.

Son zamanlarda LGBT bireylerin heteroseksüel yaşam biçimi içerisinde fazlasıyla senkronize olduğunu, ve aslında LGBT yaşam biçiminin heteroseksüeller tarafından istila edildiğini söyleyen gazete, cinsel yönelimi heteroseksüel olmasına rağmen eşcinsel zevkleriyle eğlenmeyi seven erkekleri mercek altına aldı. LGBT haklarını da oldukça koyu şekilde destekleyen Bromoseksüeller, LGBT Onur Yürüyüşleri’ne katılmaktan çekinmiyor, ve eşcinsel arkadaşlarını her zaman kolluyor.

 

Buna da bakın

TARİHÇİLERİN GÖSTERMEYİ “ATLADIKLARI”: İŞTE FOTOĞRAFLARLA 1850-1951 ARASINDAN EŞCİNSEL ÇİFTLER

-BU HABERİ VİDEOLU OLARAK İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN- LGBT History Month için araştırma yapan Amerikalı Hugh …