Pazar , 15 Mart 2026

WC’YE GİRİŞİ ENGELLENEN TRANS BİREY İNGİLTERE GÜNDEMİNDE

İngiliz bir trans kadın, gece kulübünde kadınlar tuvaletinden çıkartıldı.

24 yaşındaki Morhanna Snow’un gece kulübündeki 20 kişiyi onlarla aynı tuvaleti kullanarak “rahatsız ettiği” iddia edildi. Gloucester Echo’ya konuşan Morhanna, “Bunun söylenmesi korkunç bir şey. Kendimi çok küçük ve saldırıya uğramış, yanlış bir şey yapıyormuş gibi hissettim fakat erkekler tuvaletini kullanmak benim için korkutucu bir durum.” dedi.

Snow olayı anlatırken, kadınlar tuvaletini daha önce kullandığında kimsenin ona bir şey söylemediğini, fakat bir saat sonra tekrar gittiğinde girmesinin engellendiğini ve engelliler tuvaletine yönlendirildiğini söylüyor. Engelliler tuvaletine girmeye çalışırken ise bir erkek tarafından tacize uğradığını iddia eden trans birey, “Temel haklarım elimden alınmış gibi, sanki bir engelim varmış gibi hissettim ama transseksüel omak bir engel değil.” açıklamasıyla ülke gündemine oturdu.

İşletme, eğer Snow’un durumunu açıklayan bir doktor notu olsaydı tuvaleti kullanabileceği fakat doktor notu olmadığı için hem onu, hem de diğer müşterileri korumaya çalıştıklarını açıkladı.

Haber: Kardelen Fulya Okumuş

Buna da bakın

İŞTE 2021 FİLMEKİMİ’NİN KUİR FİLMLERİ

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 20. kez düzenlenen Filmekimi 8-17 Ekim’de İstanbul ile Ankara …