Küçük erkek çocuklar hakkındaki cinsiyet ve maskülen stereotiplerini yıkmayı amaçlayan sosyal medya kampanyasıyla erkek çocuklara pembe giymek özgürleşiyor.
Hem erkek hem kız çocuklar için pembe tişörtler tasarlayan Quirkie Kids markasının sahibi olan Marine Zoer, #StillABoy hashtagiyle sosyal medyada başlattığı kampanya sayesinde çocuk giyiminde renkleri özgürleştirmeyi hedefliyor.
Huffington Post’a konuşan anne, “#StillABoy hashtagini kullanmaya başladığımda aslında “Pembe giyen bir erkek çocuğu hala erkektir, aynı mavi giyen bir kız çocuğunun hala kız olduğu gibi.” demek istedim.” dedi. Diğer ebeveynlerin de kendi çocuklarının fotoğraflarını bu hashtagle paylaşmasını isteyen Zoer, bu fotoğrafları paylaşmak için bir Instagram hesabı açmayı planlıyor.








Haber:Kardelen Fulya Okumuş
GZONE Türkiye’nin En Sevilen Kuir İçerik ve Eğlence Markası