Filipinli boksör ve politikacı Manny Pacquiao’nun, homofobik sözleri yüzünden spor giyim devi Nike’la olan sözleşmesi feshedildi. Pacquiao, yüz binlerce dolardan oldu.
Gaily grind’ın haberine göre, Manny Pacquiao geçtiğimiz günlerde eşcinsel çiftleri hayvanlara benzetmişti. Hatta hayvanlardan bile daha düşük değerde gördüğü eşcinsel çiftleri “kadın ve erkeği ayıramıyorlar. Hayvanlar bile bunu yapıyor” diyerek hem aşağılamaya çalışmış hem de hayvanlar aleminde eşcinsellik olmadığı gibi yanlış bir çıkarımda bulunmuştu.
HAYVANLAR ALEMİNDE EŞCİNSELLİK yok mu sandınız? Özel yazımız BURADA
Pacquiao, bu açıklaması sonrasında aldığı olumsuz tepkilere cevaben eşcinsellerden özür dilemiş, “İncil’in söylediğine göre” halen eşcinsel evliliğine karşı olduğunu ancak LGBT bireyleri lanetlemediğini söylemişti fakat yine de Nike ile olan sözleşmesinin feshinden kurtulamadı.
Nike’tan bir yetkili ESPN’e yaptığı açıklamada 8 yıldır onlarla çalışan ve markanın yüzü olan Pacquiao ile olan sözleşmelerini bu yorumlar yüzünden bitirdiklerini doğruladı.
GZONE Türkiye’nin En Sevilen Kuir İçerik ve Eğlence Markası