Cumartesi , 8 Ağustos 2026

FRANSA’NIN EŞCİNSEL DERGİSİ TETU İFLAS ETTİ

1955 yılında, Yves Saint Laurent’in sevgilisi Pierre Berge tarafından kurulan ve Fransa’nın ilk eşcinsel yaşam dergisi olma özelliğini taşıyan Tetu yaklaşık 1 milyon Euro borç ile iflas etti.

Yaklaşık dört aydır #SaveMyTetu ismiyle başlatılan kampanya ile dergiye yatırımcı arayan genel yayın yönetmeni Yannick Barbe, ”Hiç bir yatırımcıdan geri dönüş almadık, derginin şu anda kendini döndürecek bir geliri ve parası kalmadı, borçlarımızı ödeyemez olduk” açıklamasını yaptı. Tetu 2013 yılında 1 Euro’luk göstermelik bir bedelle Berge tarafından yeni sahibi Jean-Jacques Augier’ye hediye edilmişti.

2013 tarihinden beri derginin satışlarında inanılmaz bir düşüş olduğunu söyleyen Barbe, Tetu’nun 2014 yılında 1 Milyon Euro zarar ettiğini, 2015 yılının Haziran ayında ise bu zararın üzerine 600.000 Euro daha eklendiğini söylüyor.

 

 

Buna da bakın

İŞTE 2021 FİLMEKİMİ’NİN KUİR FİLMLERİ

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 20. kez düzenlenen Filmekimi 8-17 Ekim’de İstanbul ile Ankara …