Ünlü moda tasarımcısı Marc Jacobs’un eski sevgilisi olarak ünlenen Brezilyalı model Harry Louis, Sao Paolo havalimanında bulunan Starbucks’ta bir çalışan tarafından homofobik tacize uğradığını iddia etti.
Sao Paolo havalimanından alışveriş yaparken, sabah 7 de açık olmayan Starbucks’tan kahve almak için çalışan baristadan bir iyilik istediğini belirten ünlü model ”Önce gerçek bir erkek ol, sonra benden bir şey iste” cevabını aldığını belirtti. Olayın 10 Aralık Çarşamba günü gerçekleştiğini belirten Harry Louis, Starbucks markasına bu durumu hiç yakıştıramadığını söyledi.
Modelin yaptığı açıklamadan sonra bir basın duyurusu yayınlayan Starbucks yetkilileri, markanın insan hakları konusunda çok hassas olduğunu, yaşanan bu tatsız olay sebebiyle Harry Louis’ten özür dilediklerini ve bu terbiyesizliği yapan barista hakkında kurum içinde özel bir soruşturma açtıklarını açıkladı.