Pazartesi , 16 Mart 2026

8 YAŞINDAKİ TRANS ÇOCUKTAN AÇILMA ŞARKISI

ABD’de trans çocuklar için güvenli bir alan oluşturmayı hedefleyen bir yaz okulunda Alex adında 8 yaşındaki bir trans çocuk, cinsiyet kimliğini sahnede rap yaparak paylaştı.
Camp Aranu’tiq adlı yaz kampı, toplumsal cinsiyet kalıplarının dışındaki ve trans çocuklar ile ailelerine kamp ortamında birlikte zaman geçirme ve güçlenme olanağı sunuyor. Bu kampa katılan çocuklardan 8 yaşındaki Alex de, annesine açılmasını rap yaparak sahneledi.
“Birlikte her şeyin üstesinden gelebiliriz”
Açıldığında ilk önce annesini üzdüğünü sandığını anlatan Alex, annesinin yardımıyla yazdığı sözlerde ailesinin ve arkadaşlarının yardımının eksik olmadığını söylüyor.
“Birlikte hayatın getirdiği ne varsa üstesinden gelebiliriz / Sevmeye devam edeceğiz / Ben de şarkı söylemeye devam edeceğim / Benim gibi hisseden başka çocuklar olduğunu da biliyorum / Onların ne yaşadıklarını gerçekten anlıyorum” sözleriyle seyircilerin alkışlarını toplayan Alex’in mesajı şöyle:
“Lütfen herkese kendinize davranılmasını istediğiniz gibi davranın / hepimiz sevgi, saygı ve özgürlüğü hak ediyoruz.”

Kaynak: KaosGL

Buna da bakın

TARİHÇİLERİN GÖSTERMEYİ “ATLADIKLARI”: İŞTE FOTOĞRAFLARLA 1850-1951 ARASINDAN EŞCİNSEL ÇİFTLER

-BU HABERİ VİDEOLU OLARAK İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN- LGBT History Month için araştırma yapan Amerikalı Hugh …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir