Cumartesi , 8 Kasım 2025

EŞCİNSEL SANATÇI TOM OF FINLAND’IN HAYATI FİLM OLUYOR

Finlandiya’nın en ünlü sanatçılarından, homoerotik resim akımının en büyük temsilcisi Tom Of Finland’ın hayatı film oluyor. 

  1. Dünya savaşında savaşıp, ülkesine geri döndükten sonra bir kadınla evlendirilen Touko Laaksonen (bilinen adıyla Tom Of Finland), heteroseksist baskı altında yarattığı homoerotik çizimler sayesinde, zamanla bir eşcinsel ikonu haline geldi. Ressamın ünü Fİnladiya’yı o kadar aştı ki Finlandiya için bir reklam aracı olması adına ressama Tom Of Finland ismi takıldı.

Kıbrıs doğumlu yönetmen Dome Karukoski tarafından yönetilecek bir film ile onurlandırılacak olan Touko Laaksonen’nin hayatı, ressamın Dünya savaşından dönüşü sonrasında yaşadığı zorunlu evliliği konu edinecek. Heteroseksist baskı altında, zorla evlendirilmesi ve ünlü homoerotik çizimlerde özgürlüğü bulmasının anlatılacağı filmin çekimlerinin sonbahar aylarında başlanacağı duyuruldu.

 

Buna da bakın

RECEP ÖZDAŞ YAZDI: AFTER SUN, CALL ME BY YOUR NAME’E BİN ÇEKER, NİYE Mİ?

After Sun, Call Me By Your Name‘ e bin çeker. Niye mi?   Çünkü film hatırlamak …