Caitlyn Jenner yeni başlayacak olan TV programı hakkında merak edilenleri açıkladı. E! Tv de 26 Temmuz’da başlayacak olan programı için bir basın toplantısı organize eden iş kadını, transseksüel dünyası ve kendisiyle ilgili açıklamalarda bulundu.
‘‘Trans dünyasının daha fazla ses çıkarmaya ihtiyacı var. Toplum içinde yaşadığımız problemler, cinsiyet geçiş evresi gibi konular toplumun bizden uzak kesimlerine çok fazla ulaşamıyor. Ben Caitlyn olarak bu konuda elimden geleni ardıma koymayacağıma yemin ederim” diyen Caitlyn Jenner, programı aslında heteroseksüel dünyaya transseksüellerin de onlardan farksız olduğunu göstermek adına kabul ettiğini açıkladı.
Programın ilk bölümünün de yayınlandığı toplantıda Caitlyn Jenner’ın 14 yaşında intihar eden trans genç Kyler Prescott ile ilgili söyledikleri alkış topladı. ‘‘Transseksüel olmak şu anki dünya düzeninde kolay bir şey değil, birçoğumuz intihar etmeye gidecek kadar acı çektik. Ben de evimde bir kez, kendimi elimde bir silahla intiharın eşiğinde buldum. İşte o gün kendi kendime yemin ettim, bir daha asla bu denli acı çekmeyeceksin. Bir daha asla kendini bu kadar kıymetsiz hissetmeyeceksin!” sözlerini söyleyen Caitlyn’den sonra Kyler Prescott’un annesi transseksüel olmakla ilgili, ‘‘Aileniz ve yakınlarınızın desteğine rağmen, toplum düzeni içerisinde transseksüel olmak çok zor bir yaşam biçimi” dedi.