Gülşen’in son albümü Bangır Bangır’ın imaj fotoğraflarındaki kostüm, saç şekli ve takıları tasarlayan Bahar Kongel,, Gülşen’in son imajının Katy Perry ve FKA Twigs’e benzediği yakıştırmalarına “moda dersi tadında” bir cevap verdi.
Gülşen’in BANGIR BANGIR videosu BURADA
Bu cevapta “Zaten aslında hiçbir şey orjinal değildir ve bu da gayet normaldir “diyen Kongel, Gülşen’in tarzının modadaki akımlarla benzeşen taraflarını ve bunun gayet normal olduğunu anlattı.
İşte bu açıklamanın tamamı:
Açık öğretim derslerimiz devam ediyor. Bugünki konumuz hiçbir şeyin orjinal olmadığı ve bunun normalliği uzerine ! Birçok büyük moda evinin koleksiyonu,dergilerin kapakları, sanatçıların tarzları nasıl oluyor da birbirine bu kadar benziyor? Bu insanlara taklitçi mi diyoruz, yoksa zaten ana akımı yakalamaya çalışıp POP kültüre hitap etmek istedikleri icin ‘trendlerin’ gidişatına gore hareket mi ediyorlar? Mesela double buns saç modeli, zamanında 90’larda Bjork, Gwen Stefani vs tarafından yüz kere kullanıldı. Björk belki bir kabile saçından etkilenmiş olabilir? Ya da zencilerden Vs. yaptığı örguleri şimdi Rihanna yapıyor, alternatif sanatçı olan Fka Twigs yapıyor, 2015 Givenchy, DKNY, Vivien Westwood, Margiela ,Jean Paul Gaultier yaz defilesinde karşımıza aynı havalarda çıkıyor, pop karakter Rita Ora kullanıyor ve birden trend oluveriyor. Gülşen de POP bir sanatçı, albüm ve kostümler etnik, neden trend olan saçı kullanmasın? Ayrıca 1 saç modeli yok ki albümde. Klipte birden çok saç modeli kullanılmış. Trend olan bir şeyi kullanıp nasıl taklitçi olunuyor? Daha bir hafta önce Chanel defilesinde de çıkıyorsa bu saç, demek ki tekrar geri geldi ve trend oldu demektir. Bir saç modeli kimseye ait olamaz, önemli olan bütündür, hangi hikaye içinde senin nasıl kullandığındır. Nasıl bütün moda evleri aynı saçları zaman içinde farklı koleksiyonlarda kullanıyorsa!
Sevgili hiçbir şey yapmayıp, eleştirmeyi çok sevenler : Biraz daha geniş bakmak insani geliştirir. Hayatının çoğunu bilgisayar ,tv dizisi karşısında geçirenler ya da elinde telefonla durmadan başkasının hayatına bakıp laf söylemekle eğlenenler, sizi gerçek hayata, üretmeye davet ediyorum. Belki bizim de iyi tasarımcılarımız, sanatçılarımız, ressamlarımız olur ,bu kadar eleştirmen dolu olan bir ülkede, bu kadar az üreten olması ironik…