Perşembe , 24 Nisan 2025

Sergei Aksyonov : “ Eşcinsel insanlara ihtiyacımız yok.”

 

Kırımda ki üst düzey görevliler Eşcinsel insanlara ihtiyacımız yok.dedi.

Guardian’ın haberine göre, Sergei Aksyonov, LGBT Topluluğunun toplanma organize ettikleri takdirde, polis ve savunma güçleri tarafından müdehale edileceğini Rus medyası aracılığıyla duyurdu.

Kırım’ın en üst düzey yetkilisi, Rusya ile bağlantılı yarımada üzerinde cinsel azınlıkların “şansı yok” diye açıklama yaptı.

Salı günü, bölgenin lideri Sergei Aksyonov Kırım Hükümeti oturumu sırasında eşcinseller hakkında “Böyle insanlara ihtiyacımız yok” dedi.

Aksyonov, LGBT Topluluğunun toplanmayı denedikleri takdirde, “Polisimiz ve savunma güçleri anında tepki gösterecektir ve katılanlara üç dakika boyunca hangi cinsel kimliğe bağlı kalmaları gerektiğini öğreticekler” diye belirtti.

Bunun yanında Aksyonov, Kırım çocuklarının pozitif bir tutum içinde aile ve geleneksel değerlere bağlı yetiştirilmesi gerektiğini de ekledi.

Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçen yıl küçük yaştakileri eşcinselliğe teşvik etmemesi için eşcinsel faaliyetlerini yasaklayan ve bir yasa imzaladı. Bu yasa bu yıl da Kırım’a uyarlandı.

Batı ülkeleri ve aktivistleri bu olayın eşcinsel haklarını kısıtladığını ve ayrımcılığa teşvik ettiklerini söyledi. Nisan ayında düzenlenecek bir Gay Pride etkinliğinin Sevastopol’da gerçekleşecek olmasından dolayı için iptal edildi.

 

Buna da bakın

GZONE İHTİYAÇ FONU’NUN TEMMUZ AYI BAĞIŞI TRANS KADIN ELİSA ATEŞ’E YOLLANDI

Bağımsız sanatçıların eserlerinin satış gelirinin en az yüzde 25’lik kısmının ihtiyaç sahibi LGBTİ+lara bağışlandığı GZone …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir